Publicerad den 23 januari 2013 15:08 | av TT Spektra

Censurbråk om "Pang i bygget"

BBC har fått det hett om öronen sedan tittare uppmärksammat att en scen ur klassiska "Pang i bygget" klippts bort när serien nu visats igen i brittisk tv. I scenen fälls nedsättande kommentarer om indier.


Censurbråk om "Pang i bygget".

Censurbråk om "Pang i bygget".

Nu har Storbritannien fått sin egen debatt om bortklippta scener i klassiska tv-program. Chefer på BBC har fått det hett om öronen sedan tittare uppmärksammat att en scen ur klassiska "Pang i bygget" klippts bort när serien nu visats igen i brittisk tv. I scenen fälls nedsättande kommentarer om det indiska cricketlandslaget och upprördheten hos tittarna som ropat "censur" påminner om den som drabbade SVT när flera figurer som påminde om rasistiska stereotyper klipptes bort ur Kalle Anka på julafton.

BBC försvarar sig med att samhällsklimatet förändrats och att klippet i serien gjorts med skaparen John Cleese medgivande, skriver Daily Express.

Läs mer

Art Kolla så streamar du

annons

annons

Inspiration

  • Fuck skönhetsideal

    Andréa Borefur skriver om skönhetsideal - hur vi påverkas av dem men också hur vi skapar dem.

  • Veckans bloggtips

    Theres Enbuske har en podcast här på Devote och nu även en blogg som hon fyller med tips, inspiration och vardagsglimtar.

  • Fredagsprofilen: kristin zetterlund

    Kristin Zetterlund berättar om sina helgplaner, vilken musik som får henne att släppa loss och vad hon MÅSTE göra innan en utekväll.