Publicerad den 9 september 2012 16:58 | av Ebba Lövenskiold, http://nyheter24.se
Milla Jovovich: Jag är lika hård i verkligheten

Milla Jovovich: Jag är lika hård i verklighetenMilla har blivit mer försiktig med åren. (© Milla har blivit mer försiktig med åren. (Stella Pictures))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Milla har blivit mer försiktig med åren. (© Milla har blivit mer försiktig med åren. (Stella Pictures))
  • Milla är aktuell i filmen "Resident Evil: Retribution". (© Milla är aktuell i filmen "Resident Evil: Retribution".(Stella Pictures))
  • Milla har lämnat sitt "bad girl"-liv bakom sig. (© Milla har lämnat sitt "bad girl"-liv bakom sig. (Stella Pictures))
Nästa
Milla har blivit mer försiktig med åren. (Stella Pictures)Visa miniatyrer
Föregående1 av 3Nästa
Dela

SÖNDAGSINTERVJU. Nyheter24:s Ebba Lövenskiold har träffat Milla Jovovich och pratat om hur falskheten i Hollywood påverkat henne.

Skådespelerskan Milla Jovovich, 36, kom till Amerika som femåring. Hon mobbades under skolåren och kallades kommunist på grund av sitt ukrainska ursprung. Nyligen öppnade hon upp sig och berättade om sin ”bad girl” tid, då hon bland annat blev arresterad för att ha använt stulna kreditkort och där hennes kompisgäng bröt mot lagen hela tiden. När Nyheter24 träffar science fiction-stjärnan, som är aktuell med filmen ”Resident Evil: Retribution” berättar hon däremot hur hon idag är försiktig med vem hon släpper in.– Jag håller folk på avstånd, säger Jovovich. Jag är en väldigt privat person.

Varför tror du att det är så? – Förmodligen för att jag började i filmindustrin vid så ung ålder. Jag fick lära mig ganska tidigt att skilja på vad som var fejk och äkta.

Hon pausar och fortsätter:

– De vänner jag har från åren innan jag blev känd, är till exempel äkta. Om allt skulle gå åt pipan, så skulle de fortfarande låta mig sova på soffan. Hon skrattar rått och berättar med cool sarkasm hur hennes få vänner brukar skämta om att hon inte har nog med vänner för att bjuda till fest.

– Vem ska du bjuda, brukar de skämta, mamma och pappa?

Man skulle annars tro att skådespelare har massor av vänner?– Nej. Min uppfattning är att skådisar inte alls har särskilt mycket vänner. De har bekanta. Publicisterna får det möjligen att se ut som att de har vänner.

Jovovich, som spelar den stenhårda Alice i "Resident Evil"-filmerna och som slog igenom stort i ”Femte Elementet” år 1997, har gjort sig känd för att spela hårda tjejer.

Är du lika hård i verkligheten som på film?– På en del sätt, absolut. Just nu älskar jag serien ”Game of thrones” och är väldigt inne på det här med heder och ed och så vidare. Jag beundrar sådant, det betyder för lite idag.

Är heder något du uppskattar hos dina egna vänner också?– Absolut. De få vänner jag har är lojala och älskar mig och står på min sida. Jag har aldrig varit en person som har massa ytliga bekantskaper.

Devote