Publicerad den 8 september 2012 11:23 | av Nyheter24, http://nyheter24.se
Egoboost-läsarna kan svika efter Löwengrips avhopp

Egoboost-läsarna kan svika efter Löwengrips avhoppFrågan är om förlaget kan behålla alla som prenumererar på tidningen efter att Blondinbella lämnat. (© Frågan är om förlaget kan behålla alla som prenumererar på tidningen efter att Blondinbella lämnat. (Egoboost omslag))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Frågan är om förlaget kan behålla alla som prenumererar på tidningen efter att Blondinbella lämnat. (© Frågan är om förlaget kan behålla alla som prenumererar på tidningen efter att Blondinbella lämnat. (Egoboost omslag))
  • Nyligen fick tidningen stor uppmärksamhet när Isabella själv näckade på omslaget. (© Nyligen fick tidningen stor uppmärksamhet när Isabella själv näckade på omslaget.(Egoboost Magazine))
  • Anledningen till att hon sålt sin del till förlaget och slutar som chefredaktör är för att hon ska få mer tid till sig själv. (© Anledningen till att hon sålt sin del till förlaget och slutar som chefredaktör är för att hon ska få mer tid till sig själv. (Robert Eklund Stella Pictures))
  • En möjlighet är nu att läsarna kommer få pryda omslaget till skillnad från innan, då Blondinbella varit på varje framsida. (© En möjlighet är nu att läsarna kommer få pryda omslaget till skillnad från innan, då Blondinbella varit på varje framsida. ())
Nästa
Frågan är om förlaget kan behålla alla som prenumererar på tidningen efter att Blondinbella lämnat. (Egoboost omslag)Visa miniatyrer
Föregående1 av 4Nästa
Dela

Läsarna kan få ta över platsen på omslaget efter Blondinbella. Men alla prenumeranter är inte nöjda med avhoppet.

I veckan meddelande Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 21, att hon lämnar sin egen tidning Egoboost och rollen som chefredaktör. Framtiden för tidningen är fortfarande oviss och man står inför en ny utmaning. 

Moderna tidskrifter är det förlag som ger ut Egoboost. Enligt Johan Möller, delägare på förlaget, handlar det om att göra en förändring på tidning där målet är att bredda den. Det är också något som de jobbat med under senaste halvåret. 

– Att Isabella kliver av är något vi pratat om under en längre tid nu gäller det för oss att jobba med att nå en bredare publik, säger han till Nyheter24.

Blondinbella som varit på samtliga omslag av tidningen har inte minst genom det varit starkt förknippad med tidningen. Efter 12 nummer väljer hon att lämna. Utmaning för förlaget är nu att snabbt hitta en ersättare. 

– Vi måste fundera över vilken roll chefredaktören ska ha på tidningen i framtiden. Om det istället ska vara personerna som är med i tidningen som ska synas på omslaget. Vi jobbar med olika alternativ, spekulerar Möller. 

Men läsarkretsen som byggts upp sedan start för snart 1,5 år sedan kan svika. 

Charie Mårtensson, 23, från Ängelholm är prenumerant och känner sig lurad. 

– Tråkigt att hon slutar. Det är lite därför jag köper tidningen för att det är just hon som gör tidningen och jag trodde att det här var någonting hon skulle göra längre, säger hon till Nyheter24. 

Ekonomiska skulder

På tidningen Egoboosts Facebook-sida är det flera prenumeranter som inte fått sin tidning hemskickad för juli månad och kritiken har ökar mot tidningen.

På tisdagen kunde Resumé även visa att Egoboost har dragits med ekonomiska problem under den senaste tiden. Där uttalade sig Isabella om den ekonomiska situationen för tidningen. Hon spekulerade i att tidningen skulle gå med förlust på 300 000 kronor, men Möller påpekar att dessa siffror inte stämmer utan det hon pratar om var hur det såg ut tidigare. 

– Siffrorna som hon nämnde är var vi stod i början av sommaren men vi har jobbat upp det. Som det ser ut nu kommer vi visa på noll resultat. 

Finns det någon risk att tidningen går i graven?

– Nej. Det finns en stor marknad för tidningen som tar upp stora frågor som vi ser som viktiga i samhället. Hur vi påverkas av att Blondinbella kliver av är omöjligt att svara på just nu, avslutar Möller.  

Även flera andra från redaktionen väljer att kliva åt sidan. Yrsa Andrée, tidigare redaktionschef, väljer att sluta på tidningen för att istället ta upp sina lärarstudier. 

– Jag hoppas att de fortsätter bygga på det vi har börjat med, säger hon till Nyheter24. 

Av: Marvus Åberg

Devote