Publicerad den 3 september 2012 21:29 | av Mimmi Lexander, http://nyheter24.se
Gunilla Persson: "Jag är biologiskt sett tio år yngre"

Gunilla Persson: "Jag är biologiskt sett tio år yngre"Gunilla Persson vill inte bo i Sverige på grund av jantelagen. (© Gunilla Persson vill inte bo i Sverige på grund av jantelagen.(Deja Jordan))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Gunilla Persson vill inte bo i Sverige på grund av jantelagen. (© Gunilla Persson vill inte bo i Sverige på grund av jantelagen.(Deja Jordan))
  • Gunilla med dottern Erika, 10 år. (© Gunilla med dottern Erika, 10 år.(Thomas Engstrom TV3))
  • Gunilla har levt ett riktigt jetsetliv. (© Gunilla har levt ett riktigt jetsetliv.(Deja Jordan))
  • Gunilla med mamma Iris och dottern Erika. (© Gunilla med mamma Iris och dottern Erika.(Thomas Engstrom TV3))
  • Gunilla fick dottern Erika som 43-åring: "Det var ett mirakel. Inte många kvinnor i den åldern som kan få barn. Men läkarna sa att jag biologiskt sett är tio år yngre", säger hon. (© Gunilla fick dottern Erika som 43-åring: "Det var ett mirakel. Inte många kvinnor i den åldern som kan få barn. Men läkarna sa att jag biologiskt sett är tio år yngre", säger hon.(Thomas Engstrom TV3))
  • Gunilla och Erika på stranden. (© Gunilla och Erika på stranden.(Thomas Engstrom TV3))
  • Gunilla har inte bott i Sverige på 30 år och har inga planer på att återvända: "Jag kan inte bo i Sverige på grund av jantelagen och den fundamentala avundsjukan". (© Gunilla har inte bott i Sverige på 30 år och har inga planer på att återvända: "Jag kan inte bo i Sverige på grund av jantelagen och den fundamentala avundsjukan".(Anna Maria Zunino Noellert))
  • Trots att hon ogillar de andra Hollywoodfruarna - så öppnar Persson för en ny säsong av realityserien. (© Trots att hon ogillar de andra Hollywoodfruarna - så öppnar Persson för en ny säsong av realityserien. (Deja Jordan))
Nästa
Gunilla Persson vill inte bo i Sverige på grund av jantelagen.(Deja Jordan)Visa miniatyrer
Föregående1 av 9Nästa
Dela

Söndagsintervju. Nyheter24:s nöjeschef Mimmi Lexander har tagit ett snack med Gunilla Persson om hur det är att bli kallad för olämplig förälder, varför hon vill att hennes män ska finnas med på Forbes-listan och varför hon inte kan bo i Sverige.

Hon upprörde hela svenska folket när hon manade på då åttaåriga dottern Erika att ställa upp i en talangjakt trots att hon kräkts minuterna innan; "Det är Jesus som ser till att du kräks".

Det var förra året, men stormen kring Gunilla Persson har knappast lagt sig. Nu är hon tillbaka i rutan i TV3:s storsatsning "Svenska Hollywoodfruar" och har återigen redan hunnit bli förstasidesmaterial.

Det var en hel del rubriker i Sverige då folk tyckte att du pushat Erika att uppträda trots att hon kräktes bara en stund innan hon skulle upp på scen - hur bemötte du den kritiken?– Jag hade bett till Gud att Erika skulle kunna sjunga trots att hon var förkyld, att hon kräktes tror vi var ett ingrepp från Gud. Så att hon kräktes var någonting bra, för att hon fick upp slemmet och kunde sjunga. Jag skulle aldrig ha kritiserats i Amerika, här är det ett friare samhälle och det är baserat på konkurrens. Om barnet är förkylt och har lite slem i halsen ska man försöka ändå, så länge som Erika ställde upp på att sjunga var det helt okej. Vi var ju med i en tävling och det handlar om att vinna.

Men kan du förstå att folk i Sverige reagerade på att Erika var märkbart uppriven?– Ni såg ju hennes miserabla och rädda ansikte, men det var mest baserat på att hon var så rädd för att svenska folket är så otroligt elaka, gränslöst elaka. Mycket mycket mer elaka än det amerikanska folket. Erika var så rädd för vad det svenska folket skulle tycka om henne om hon inte sjöng perfekt, när kamerorna rullade hela tiden.

Lämnat Sverige på grund av avundsjukan

Det diskuterades huruvida du verkligen är en lämplig förälder och på Twitter startades till och med hashtaggen #freeerika, hur kändes det?– Att människor kan säga sådana saker, förstå om Erika hade bott i Sverige? Att man ska "slå mamman" och sånt - fy skäms på dessa människor, vet hut! Vänta bara tills Erika blir känd i Amerika också, att hon har en karriär framför sig. Då kommer det låta annat i skällan! Men hon hade inte kommit dit utan mig. Jag har varit en utmärkt förälder då jag tillägnat all min tid åt mitt barn. Jag lever för mitt barn, jag är tillsammans med henne och ger allt till henne. Hur många föräldrar kan säga det? Det finns otroligt många olämpliga föräldrar som kastat sten på mig.

Hur mycket av det vi ser av dig i teve är du på riktigt?– Jag spelar aldrig en roll, det är därför jag gör så bra teve. Då är man ute direkt. Det man behöver är människor som vågar visa vilka de verkligen är och stå för det. Vad ni ser är den jag är.

Kan du förstå att folk stör sig på dig?– Jag kan inte bo i Sverige på grund av jantelagen, jag hatar den. Den fundamentala avundsjukan gör att svenska folket ens kan tänka sig att kritisera mig. Hade jag varit i amerikansk realitetsteve hade ingen höjt på ögonbrynen.

Du är väldigt öppen med att du gör ditt yttersta för att Erika ska få en karriär inom showbiz - är det något yrke hon inte kommer att få syssla med?– Hon får aldrig bli strippa. Jag tycker att stripteaseklubbar ska stängas ner, jag tycker att det är fruktansvärt.

"Tio år yngre biologiskt sett"

Du var nästan 44 år när du fick Erika - var det en bra ålder?– Det var mirakulöst, det är inte många som kan få barn i den ålder. Läkarna frågade om jag använt mig av donatorägg, för de sa att embryot låg i en 35-årings kropp. Så jag är alltså biologiskt sett tio år yngre.

Har du någon gång känt dig som en gammal mamma?– Tvärtom, det är mer happening på mig än andra mammor. Jag tänker inte alls på det. I New York där Erika växte upp sina första åtta år är det vanligt.

Vad hände med relationen till Erikas pappa?– Ingen kommentar. Det har ingen med att göra.

Hade du någonsin ångest för att du inte skaffat barn tidigare?– Jag var livrädd för att jag inte skulle få något barn, så jag bad till Gud hela tiden. Och jag tror att det var min pappa som dog ett par år innan som ordnade med Gud så att jag fick ett litet barn, för det visste pappa att jag verkligen behövde.

"Min man måste vara välbärgad och framgångsrik"

Under första säsongen kunde vi se dig dejta en del. Vad är det för man du letar efter?– En underbar person, genomsnäll människa. Han måste också vara någon man kan se upp till, att han är bättre än jag på vissa områden. Man blir ju inte heller yngre med åren, och jag vill ha någon som inte bryr sig om jag är sjuk eller ful. Det är svårt i ens glansålder, att män är med en för ens utseende, som en trophy wife. Och det är fel att basera en relation på en fysisk attraktion. Det måste vara en innerlig kärlek. Det är inte så lätt att hitta.

Appropå att försöja honom - hur rik är du själv egentligen?– Jag vet inte, jag har inte kollat bankkontot den senaste tiden faktiskt.

Vad tjänar du pengar på då?– Erikas far försörjer oss. Och sen gör jag lite allt möjligt. Jag kommer snart att sälja min egen parfym "Dream Roses by Gunilla" och jag skriver en bok som heter "Gunilla i fokus". Så jag har olika projekt på gång.

Du har ju varit väldigt öppen med att du inte gillar de andra Hollywoodfruarna - blir det fler säsonger eller är det slut nu?– Att spela in "Svenska Hollywoodfruar" är det roligaste jag gjort i min karriär. Så ni blir inte av med mig så lätt!

Devote