Publicerad den 31 augusti 2012 16:50 | av Mimmi Lexander, http://nyheter24.se
Modellen blir kollega med Norlie & KKV

Modellen blir kollega med Norlie & KKVNu blir "Top Model"-profilen artist och samarbetar med Norlie & KKV. (© Nu blir "Top Model"-profilen artist och samarbetar med Norlie & KKV.(Stella Pictures Privat))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Nu blir "Top Model"-profilen artist och samarbetar med Norlie & KKV. (© Nu blir "Top Model"-profilen artist och samarbetar med Norlie & KKV.(Stella Pictures Privat))
  • Jamila med vän. (© Jamila med vän.(Privat))
  • Alice Herbst slutar som modell. (© Alice Herbst slutar som modell.(Stella Pictures))
Nästa
Nu blir "Top Model"-profilen artist och samarbetar med Norlie & KKV.(Stella Pictures Privat)Visa miniatyrer
Föregående1 av 3Nästa
Dela

Nu blir ”Top Model”-profilen artist: — Problemet med modellbranschen är idealet. I musikbranschen får man se ut lite mer som man vill.

I veckan avslöjade Alice Herbst, 19, att hon lägger modelldrömmen åt sidan efter bara fem månader i branchen. I hennes blogg får vi möta om en annan värld än den som visades upp i ”Top Model”.

— Nu på min egen resa har jag sett allt ifrån hur vanligt Crystal Meth är till en livlös kropp då jag anlänt till platsen en minut efter ett självmord, skriver modellen som kommit fram till att hon förmodligen vill ge upp Los Angeles och drömmen om att arbeta som modell.

Medan Alice lägger drömmen åt sidan satsar "Top Model"-kollegan Jamilla Idris, 19, på sin. Redan 2010 kunde vi se henne i ”Idol” men sagan blev tyvärr inte långvarig för den dåvarande 17-åringen. Åtminstone inte då.

— Jag har alltid brunnit för musiken. Det är roligt att modella, men problemet med modellbranschen är idealet. Det är hårda krav, man ska vara smal och det är stressigt. Som artist kan jag modella, men på mina villkor. I musikbranschen får man se ut lite mer som man vill, säger Jamilla till Nyheter24.

Jamilla träffade viktiga kontakter via Bingo Rimér.

— Efter ”Top Model” så spelade jag och Klara Kassman in en musikvideo i Bingos studio där vi kom i kontakt med en kille som heter Andreas Grahn som jobbar på Fantaboulos Music. Jag fick komma till studion och sjunga för dem, de gillade mig och sedan dess har jag varit där en hel del och igår blev jag signad. Imorgon åker jag till Los Angeles för att träffa en hel del viktigt folk och gå på olika sessions, berättar en förväntansfull Jamilla.

— Säger någon att jag måste gå ner fem kilo för ett jobb, då säger jag att ni kan boka någon annan, säger Jamilla om de hårda kraven.

Men hon tycker ändå inte att hennes medverkan i modellprogrammet var förgäves.

— Jag tror att man lär sig något av allt. Ingenting är onödigt. Genom ”Top Model” fick jag lära mig att förstå människor, att föra mig, vad man bör säga och inte säga i vissa situationer och hur lätt det är att bli vinklad på fel sätt. Jag känner att programmet verkligen förberett mig på vad som komma skall.

Devote