Publicerad den 31 augusti 2012 11:58 | av Mimmi Lexander, Nyheter24, http://nyheter24.se
Här tolkar Martin Björk Swedish House Mafia

Här tolkar Martin Björk Swedish House MafiaÄr Martin Björks tolkning en succé? Bedöm själv. (© Är Martin Björks tolkning en succé? Bedöm själv.(Faksimil Youtube))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Är Martin Björks tolkning en succé? Bedöm själv. (© Är Martin Björks tolkning en succé? Bedöm själv.(Faksimil Youtube))
Nästa
Är Martin Björks tolkning en succé? Bedöm själv.(Faksimil Youtube)Visa miniatyrer
Föregående1 av 1Nästa
Dela

Se Martin Björks lugna version av housedängan - hit eller miss?

Nästan 20 000 personer var på plats när The Voice Open Air DJ Bash gick av stapeln i Kungsträdgården i mitten på augusti. Den musikvideo där Martin Björk tolkar Swedish House Mafias ”Save The World” som visades upp på plats har nu börjat cirkulera på nätet.

— Musikvideon var absolut bara en kul grej. Anledningen till att vi ens spelade in den var för att skapa roligt material till The Voice Open Air DJ Bash. Jag skulle giga med DJ Svengberg och då ville vi ha ett annorlunda intro. Jag har suttit och klinkat på låten hemma och är dessutom god vän med en producent, så varför inte?, säger Martin Björk till Nyheter24.

— Det var helt magiskt när vi körde den i Kungsträdgården. Helt plötsligt stod 15 000 till 20 000 pers och sjöng med, fortsätter han.

Martin vann luftgitarr-SM 1991, men någon annan artistkarriär än så verkar inte vara i sikte.

— Jag mår alltid bra av att stå på scen när jag är bekväm och nu var det en inspelad video, så jag behövde ju bara luta mig tillbaka. Jag är ingen sångare med någon fantastisk talang så jag skulle när som helst kunna dra av en falsk ton om jag sjöng live. Så nej, jag planerar ingen artistkarriär, säger han.

När frågan om huruvida han skulle ställa upp på att uppträda under en ”Swedish House Mafia”-konsert eller inte blir han helt lyrisk.

— Det är klart som fan! Det vore helt sinnessjukt. Jag kan inte ens föreställa mig att de skulle ställa frågan till mig, men om det skulle hända skulle jag ju vara helt dum i huvudet om jag inte tog den chansen!

Låten som Martin gjort en cover på är ”Save The World” signerad Swedish House Mafia. DJ-trion gör under 2012 sina sista spelningar i Sverige. Se videon här. Vad tycker du?

Devote