Publicerad den 27 augusti 2012 15:25 | av Bianca Meyer, http://nyheter24.se
"Kunde välja på allt från kokain till ectasy, LSD och GHB"

"Kunde välja på allt från kokain till ectasy, LSD och GHB"Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var. (© Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var.(SCANPIX))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var. (© Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var.(SCANPIX))
  • Andreas tillsammans med exet Magnus Carlsson och Alcazar-kollegan Tess Merkel. (© Andreas tillsammans med exet Magnus Carlsson och Alcazar-kollegan Tess Merkel.(Stella Pictures))
  • Andreas på efterfest med Darin. (© Andreas på efterfest med Darin.(Stella Pictures))
  • Sångaren berättar nu öppenhjärtigt om sitt användande av droger och hur han blev ren. (© Sångaren berättar nu öppenhjärtigt om sitt användande av droger och hur han blev ren.(Stella Pictures))
  • I nya boken skriver han även om sin hiv-smitta., förhållandet med Magnus Carlsson samt en våldtäkt som ägde rum på 90-talet. (© I nya boken skriver han även om sin hiv-smitta., förhållandet med Magnus Carlsson samt en våldtäkt som ägde rum på 90-talet.(JONAS EKSTRÖMER SCANPIX))
Nästa
Andreas Lundstedt berättar nu om hur allvarligt hans droganvändande var.(SCANPIX)Visa miniatyrer
Föregående1 av 5Nästa
Dela

Andreas Lundstedt, 40, avslöjar allt om sitt drogmissbruk i självbiografin "Mitt positiva liv".

År 2007 bestämde sig sångaren Andreas Lundstedt för att berätta att han var hiv-positiv i en intervju med tidningen QX. I samma artikel talade han också om att han började ta droger efter chockbeskedet om sjukdomen. Kokain var den drog han fastnade för.

— Det var väl någon form av flykt förstår jag idag. Men jag insåg ganska snart att droger inte var lösningen på problemet. Droger är kort och gott skit, sa han då.

I boken "Mitt positiva liv" berättar Andreas nu vidare om när missbruket var som värst. Han åkte bland annat på en drogresa till Amsterdam där han bestämde träff med en knarklangare på ett hotellrum.

— Han var där och vi kunde välja och vraka ur hans apotek som bestod av allt från kokain till ectasy, LSD och GHB. Vi var som små barn på julafton och diskuterade uppspelt hur vi skulle lägga ihop helgens partytaktik, skriver Andreas.

När knarklangaren plötsligt föll ihop på marken och började tugga fradga trodde Lundstedt att langaren skulle dö och att hans egen artistkarriär var över. Trots detta fortsatte han att missbruka kokain. Det var först när han kollapsade på scen år 2005 som han slutade ta droger för gott.

I boken berättar Lundstedt även om sin hiv-smitta, expojkvännen Magnus Carlsson, 38, och om våldtäkten han utsattes för i slutet av 90-talet.

Devote