Publicerad den 10 juli 2012 23:27 | av Hanna Aler Sjöqvist, http://nyheter24.se
Loreen - förebild för alla kändisar

Loreen - förebild för alla kändisarHanna Aler Sjöqvist tycker till om kändisar och journalister. (© Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kändisar och journalister. (Elin Mårtensson))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kändisar och journalister. (© Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kändisar och journalister. (Elin Mårtensson))
Nästa
Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kändisar och journalister. (Elin Mårtensson)Visa miniatyrer
Föregående1 av 1Nästa
Dela

KRÖNIKA: Nyheter24:as Hanna Aler Sjöqvist hyllar Loreen för trevligt bemötande

"Hon har blivit en diva" eller "Här flyr Loreen", det är vad som kommer sägas om att Loreen inte gav några intervjuer till de nyhetstörstande journalisterna som desperat väntade henne efter sommarens tredje Allsång på Skansen.

Men det är inte sant.

Första gången jag träffade Loreen under Melodifestivalen i år förvånades jag över hur otroligt lyhörd, intresserad och trevlig hon var. Hon kikade upp på mig under sin lugg och berömde mina kläder. Okej, det är ett enkelt sätt att köpa min kärlek, men faktum är att de tio gånger jag har intervjuat henne senare har hon varit precis lika trevlig.

Hon minns vad man heter (i alla fall en gång) och hon beter sig som att min roll är lika viktig som hennes. Vilket den i viss mån också är. Ja, kanske inte riktigt lika viktig som Loreens, hon har ju gått och blivit världskändis. Men för många svenska artister betyder vi nöjesjournalister allt. Om de inte får någon uppmärksamhet för vad de gör i media så är de i princip utdömda.

Till saken hör att många faktiskt är otrevliga. Jag vill inte nämna några specifika namn här men det finns en hel del personer i kändissverige med lite för mycket hybris. Att inte vilja svara på frågor är en sak, men att vara dryg eller nonchalant - det kommer man inte långt med.

Vi skriver om både positiva och negativa nyheter, det är så man arbetar som journalist. Ryktas det om något så måste vi fråga om det, för att folk är intresserade och för att det är vårt jobb. Som artist eller annan kändis måste man bemöta medier på ett respektfullt sätt. Det är ganska känt att man som journalist inte fjäskar eller avstår från att skriva om saker för att vara "snäll", om det inte är så att det kränker personen eller bryter mot "etiska" regler.

Jag kan ta ett exempel från samma Allsång som Loreen lämnade. Jag skulle intervjua Norlie & KVV, som totalvägrade på ett oproffsigt sätt (hur behöver jag inte gå in på) för att de menade att Nyheter24 hade skrivit något negativt om dem tidigare.

Nu menar jag inte att man alltid måste ställa upp på intervjuer. Men om man som kändis gör det, ska man i alla fall inse att vi är viktiga. Gällande Loreens avvikande från Allsången, så kom hon ut och förklarade att hon var tvungen att ta ett tidigt flyg och att hon tyvärr inte skulle kunna ge några intervjuer. Hon tog sig däremot tid att skriva några autografer till ett gäng ungar som hängde på staketen - och kanske var det viktigare.

0Kommentarer

Devote