Publicerad den 6 juli 2012 11:59 | av Sanna Eriksson, http://nyheter24.se
Bingo Rimér dissar Sanna Lundell: "Okej att bli full framför barn"

Bingo Rimér dissar Sanna Lundell: "Okej att bli full framför barn"Åsikterna går isär om huruvida det är okej att dricka alkohol framför barn. (© Åsikterna går isär om huruvida det är okej att dricka alkohol framför barn.(Stella Pictures))
Nästa
Föregående
Föregående
  • Åsikterna går isär om huruvida det är okej att dricka alkohol framför barn. (© Åsikterna går isär om huruvida det är okej att dricka alkohol framför barn.(Stella Pictures))
  • Sanna Lundell tycker det är helt fel att dricka alkohol i barns närvaro. (© Sanna Lundell tycker det är helt fel att dricka alkohol i barns närvaro.(Stella Pictures))
  • Det tycker även Tilde de Paula som twittrat om "Debatt". (© Det tycker även Tilde de Paula som twittrat om "Debatt".(Stella Pictures))
  • Flickfotografen håller inte med Sanna Lundell om att alkohol och barn inte hör ihop: "Tvärtom tycker jag att det är en trevlig umgängesform". (© ())
  • Bingo och Katrin tycker däremot att sonen Ringo ska få vara med trots att vinflaskan dukas fram. (© Bingo och Katrin tycker däremot att sonen Ringo ska få vara med trots att vinflaskan dukas fram.(Stella Pictures))
Nästa
Åsikterna går isär om huruvida det är okej att dricka alkohol framför barn.(Stella Pictures)Visa miniatyrer
Föregående1 av 5Nästa
Dela

Flickfotografen håller inte med Sanna Lundell om att alkohol och barn inte hör ihop: "Tvärtom tycker jag att det är en trevlig umgängesform".

I gårdagens "Debatt" gick Sanna Lundell, 43, till hårt angrepp mot vuxna som tycker det är okej att dricka alkohol med barn närvarande och jämförde beteendet med att bruka droger:

– Det tycker ingen är okej. Men att dricka alkohol tillsammans med barnen anses allt mer normalt i vår kultur, trots att det är ett kemiskt berusningsmedel som är fullt jämförbart med att ta en joint eller en sobril, sa hon i programmet och fick uppbackning från bland annat programledaren Ann Söderlund, 39.

Samma åsikter delas av Tilde de Paula, 39, som gett sig in i debatten via twitter:

- Jag tycker inte man som vuxen ska visa barn att man måste dricka när det är fest. Inte heller bli full med barn. Det är otäckt för barnen och man lär dem fel från början. Som allt, visa barnen rätt, så får de lättare att välja rätt själva, skriver hon där.

"Bara ett fåtal som inte kan hantera alkohol"

Någon som däremot inte tycker det är fel att njuta av ett glas vin eller flera med barn närvarande är Bingo Rimér, 37:

– Tvärtom tycker jag att det är en trevlig umgängesform. Att Sanna Lundell och de andra tycker det är fel är väl för att de har haft dåliga erfarenheter själva och varit bland människor som inte kan hantera alkohol, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är bara ett fåtal som inte kan hantera alkohol. Jag dricker alltid vin på landet och har ett väldigt avslappnat förhållande till alkohol. Jag dricker inte för att bli full utan för att det är väldigt gott.

Skulle det vara okej att bli full framför barn?

– Full kanske är lite ocharmigt, men det är ingen fara. Det som betyder något är att man är en kärleksfull och engagerad förälder. Där är jag och Katrin (Zytomierska, reds.anm) rörande överens.

0Kommentarer

Devote